Fixing issue where SharePoint 2010 logs is 0 kb

by Christian Fredh 17. mars 2011 03:40

This was an interesting issue I came across. All the SharePoint 2010 logs where 0 kb (commonly located at C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\14\LOGS). It was really hard searching for error messages for the issue I was trying to fix in the first place, so I had to fix this first.

Turned out to be the account that runs the service SharePoint 2010 Tracing (SPTraceV4) that didn't have the correct permissions. Someone had probably messed with the service accounts. Here is how to fix it on Windows Server 2008 R2:

  1. Go to Start menu -> Administrative Tools -> Services
  2. Right-click on the SharePoint 2010 Tracing service and then click Properties
  3. Note the service account that runs the serivce under the tab Log On and then close the Properties window
  4. Go to Start menu -> Right-click Computer -> Manage
  5. Navigate to Configuration -> Local Users and Groups -> Groups
  6. Locate the group Performance Log Users -> Right-click and then click Properties
  7. Click Add... and the write or select the service account that you got in 3. and add it to the group
  8. Close the Server Manager windows
  9. Go back to the Services window and click Restart
  10. When restarted the log files should start filling up again and you can start fixing other stuff ;)

 

Tags: , , ,

SharePoint | SharePoint 2010

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7
Theme by Mads Kristensen

About Christian Fredh

Christian Fredh

A twenty six year old solutions architect and developer living in Stockholm, Sweden. I work as a SharePoint consultant at Avega Group with .NET and SharePoint development.

Disclaimer

The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view. Use the information on this site at your own risk.

Copyright

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.

© Copyright 2009, Christian Fredh.